2019. március 23-án lezajlott Sárváron a XVIII. Sárvár Kupa Országos Karate Verseny!

A rangos eseményt a Sárvári Shotokan Karate Egyesület rendezte a Magyar JKA Karate Szövetség megbízásából. Az idei már a 18. verseny, amely mutatatja a rendezvény rangját és igazolja létjogosultságát. A Sárvár Kupa a versenyzők számára a tavaszi felkészülésbe remekül illeszkedő állomás, amely színvonala, szerkezete és népes mezőnye alapján megfelelő gyakorlási és megmérettetési lehetőséget biztosít. Az utánpótlás kategóriákban lehetőség van a kezdő rutintalan versenyzők indítására. A magasabb korcsoportokban engedélyezettek a felnevezések, így a felkészültebbek a következő korosztályban is kipróbálhatták magukat.

Az ország minden részéről érkeztek nevezések. 20 csapat közel 130 versenyzője vetélkedett egymással egyéni formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban. A rendezvény színvonalas és sikeres megrendezéséért 24 minősített bíró és 28 a rendezvényen foglalatoskodó segítő gondoskodott. Az esemény nívóját a magyar JKA karate válogatott keret szereplése emelte.

A színvonalas rendezvény hagyományosan Sárváron a Nádasdy Tamás Általános Iskola sportcsarnokában zajlott. A program reggel 8.15-kor kezdődött az érkező csapatok fogadásával és regisztrációjukkal. Az ünnepélyes megnyitó 10 órakor kezdődött. A díszvendégek és a közreműködők bemutatása és köszöntése után a támogatók felsorolása következett. A Magyar Himnuszt elhangzása után elsőként Kondora István Úr, Sárvár Város polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd szakmai részről Krepsz János Úr, a Magyar JKA Karate Szövetség Főinstruktora mondott beszédet. A megnyitó végén Schneider László Úr a verseny főbírája „hivatalos karatés módon” megnyitotta a versenyt.  

A mérkőzések 3 küzdőtéren folytak, 12 korcsoportban nemenként és versenyszámonként. A viadalon egyéni kategóriákban lehetett indulni formagyakorlatban, egyéni kötött és szabad küzdelemben A JKA versenyeken az életszerű Ippon Shobu (egy döntő találatig) szabályrendszert alkalmazzák, ezért Sárváron is ennek jegyében zajlottak a küzdelmek. Az eredményhirdetés és a díjak átadása folyamatosan zajlott, a terem e célra kialakított részében.

A verseny fő támogatója SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA volt.

Az eredményes megrendezést támogatásával segítette a PETECOM, az S-GROUP ZRT, a SÁRVÁR-HÁZ, a HORVÁTH-VAS KFT, a KERTVÁROSI TRAFIK, a MOZAIK BOLT, az INSURA BIZTOSÍTÁSOK és az ELENDER COMPUTER SÁRVÁR.

A rendezvényt külön díjak felajánlásával színesítették még a VAS MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT, az ÉDES MOSOLY ÉDESSÉGBOLT, a SÁRVÁRI GYÓGY- és WELLNESS FÜRDŐ, a SWEET-MIX ÉDESSÉG NAGYKERESKEDÉS, a Sárvári TDM és a NÁDASDY VENDÉGLŐ.

A versenyt szolgáltatásaikkal segítették még a SÁRVÁR TÁRSASHÁZÉPÍTŐ KFT., a KRAJCÁR PACK, a VASKARIKA:HU és a TINÓDI FOGADÓ.

A rendezvény este 6 óra körül zárult az összesített csapatverseny és a legeredményesebb női egyéni díj átadásával.

A résztvevők és a Szövetség tisztségviselői elégedetten szóltak a versenyről és biztosították a szervezőket a jövő évi részvételükről és támogatásukról.

A sárvári csapat 6 fővel nevezett a versenyre:

Gulyás Ferenc, Czöndör Dániel, Csapó Bence, Sipos Jázmin, Nagy Ákos, Solti Barnabás

 

Hazai vonatkozású eredmények:

 

Solti Barnabás I. kcs: utánpótlás Fiú

KATA 4. hely

KIHON KUMITE 3. hely

 

Sipos Jázmin II. kcs: utánpótlás Leány

KATA 3. hely

KIHON KUMITE 3. hely

 

Nagy Ákos II. kcs: utánpótlás Fiú

KATA 4. hely

KIHON KUMITE 3. hely

 

Csapó Bence IV. kcs: Fiú

KATA 9-16. hely

 

Czöndör Dániel V. kcs: Fiú KADET kcs: Férfi

KATA 9-16. hely 5. hely

 

Gulyás Ferenc V. kcs: Fiú KADET kcs: Férfi

KATA 5. hely 4. hely

Összegezve

Az idei év első versenye nagyon hasznos volt a felkészültség ellenőrzésére és a hibák feltárására.

Az újonnan debütáló 3 utánpótlás versenyző kiválóan szerepelt a természetes kezdeti izgalmak ellenére.

A mutatott teljesítmények biztatóak a jövőre nézve és reményeink szerint majd további érmekkel gazdagodunk.