Egyesületi kerékpártúra

  Az előző évekhez hasonlóan az idei nyár is bővelkedik közösségi programokban, melyek erősítik a csapatszellemet és mozgással teli kellemes kikapcsolódást nyújtanak.

Első eseményként május 21-én kerékpáros kiránduláson vettünk részt.

A tervezett edzéshatás mellett nagy adag kulturális töltetet is kaptunk, hiszen utunk során két kiállítást is megtekintettünk. Az időjárás kegyeibe fogadta a lelkes kis csapatot és a nap remekül telt. Minden terezett programot sikerült végrehajtani.

A vállalkozó kedvűek délelőtt 9 órakor indultak kellemes tempóban, így a fiatalabbak is tartani tudták az iramot.

  Első nagyobb pihenőnk egy szélturbina tövében volt. Közelről megnéztük a monumentális szerkezetet és érzékeltük a hatalmas lapátok működését.

Ikerváron hosszabban időztünk, ételt és italt vettük magunkhoz. Frissülve továbbindultunk fő úti célunk az ikervári vízerőmű felé.

Ott szakmai vezetéssel megismerkedtünk a telep működésével és szerkezeteivel. A helyszínen megtekintettük az épületben található kiállítást, mely kis történelmi áttekintés mellett megismertetett minket az erőmű működésével. Látványos működő makettek szemléltették az alternatív energiák lényegét és a helyi élővilágról is tájékoztatást kaptunk.

Kora délután visszakerekeztünk Ikervárra, ahol kis csapatunk egy ki fagylaltozással frissítette magát.

Helyben megnéztük a Batthyány emlékházat, melyben szintén visszaköszönt a település története. A házban berendezett tárlat római korból származó emlékeket és eszközöket mutatott be. A művelődési szakember rövid történelmi bemutatása után a gyermekek ősi játékot keresve vetélkedtek egymással.

A helyi vendégszeretet ellenére elhagytuk a települést és kényelmes tempóban hazafelé vettük az irányt. Csőszamaras Csapatunk délután 2 körül érkezett Sárvárra, kellemesen elfáradva és sok hasznos és emlékezetes élménnyel gazdagodva.