EGYESÜLETÜNK NYÁRI ÉS ŐSZI ESEMÉNYEI

BUDAPEST GASSHUKU NEMZETKÖZI EDZŐTÁBOR

A Magyar JKA Karate Szövetség ismét július közepén rendezte meg hagyományosnak mondható nemzetközi edzőtáborát, a Budapest Gasshuku-t. A színvonalas kurzust Kurihara Kazuaki mester vezette. Egyesületünkből 4 fő vett részt a táboron. A program 7 edzésből állt, a tréningek Budapesten a Sportmax2 korszerű sportcsarnokában zajlottak. Idén is tematikusan felépített edzéseken gyakorolhattuk a karate technikákat, a formagyakorlatokat és a küzdelmi elemeket. Az övvizsgázók felkészülését segítve érintettük a vizsgán bemutatandó technikákat és csoportokban gyakoroltuk a vonatkozó formagyakorlatokat. A tábor harmadik napján a felkészült jelentkezők övvizsgát tehettek. Az eseményt szombat este hangulatos bankett zárta a sikeres vizsgaeredmények kihirdetésével.

 

SSKE EDZŐTÁBORI BESZÁMOLÓ

Egyesületünk idén is a Magyar Tenger partján tartotta hagyományosnak mondható edzőtáborát. Augusztus első hetében Balatonlellére költöztünk, hogy eltöltsünk egy kellemes és mozgalmasnak ígérkező hetet. A napi 3 edzés és a köztes sport programok próbára tették a résztvevőket. A reggelek hangulatos Balaton parti futással indultak, majd könnyed technikai gyakorlás után kondicionális erősítés következett. Napközben a Balaton hullámai segítettek a résztvevők izmainak ellazításában és nyújtásában. A késő délutáni edzéseken hatékony páros küzdő kombinációkat gyakoroltunk. Idén a karatékák megismerhették a nunchaku jótékony de néha büntető barátságát, kinek a felkészültsége és képességei szerint. 

Az időjárás egész héten kegyes volt hozzánk, így minden tervezett programot sikerült megvalósítani. Többször strandoltunk, megmártózva a Balcsi vizében.

Csoportkép a táborozókról A hét derekán a jelentkezők sikeres övvizsgát tettek, ezzel bizonyítva felkészültségüket. Az edzések közötti időt sport és szabadidő programok tették tartalmassá. Megismerhettük a bowling csínját-bínját és a „tollas foci” is bemutatkozott. Az árnyas fák védelmében a már hagyományosnak mondható „öreg-fiatal” foci meccs is lezajlott, amely óriási küzdelmet hozott. Egyik délelőtt izgalmas számháború tört ki, melynek hangulata még az idősebbeket is részvételre sarkallta. A „pihenő napon” is jól elfáradtunk a lellei Kis-hegy feltérképezésében. Úti célunkról elénk táruló balatoni panoráma felfrissítette lábainkat és a hegy leve is kellemessé varázsolta a visszautat.

Csoportkép a viziedzésről A tábor utolsó estéjén lezajlott a várva várt vízi edzés is, amely mindig nagy élményt jelent kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A strand „civil” látogatói is szemtanúi lehettek vízi tréningünknek. Az este tábortűzzel zárult, melynek parazsán szalonnasütéssel próbálkoztunk. Itt kihirdetésre kerültek az övvizsga eredmények, majd a sikeres vizsgázók tomporai találkozhattak a víz áztatta öveinkkel. Másnap délelőtt „tábort bontottunk” és hazaindultunk.

Összességében ismét egy jó hangulatú és szakmailag is megfelelő táboron vagyunk túl. A Karate, ezen belül a direkt hatékony küzdelem gyakorlása és a nunchaku használata mellett megismertük a környék nevezetességeit is. Erősödött a csapatszellem, új ismeretségek születtek és barátságok kötődtek.