Lezajlott Sárváron a XIII. Sárvár Kupa Országos Karate Bajnokság!

A rangos eseményt a Sárvári Shotokan Karate Egyesület rendezte a Magyar JKA Karate Szövetség megbízásából. A Sárvár Kupa a versenyzők számára a tavaszi felkészülésbe illő állomás, az év első hazai versenye, mely színvonala alapján megfelelő gyakorlási és megmérettetési lehetőséget biztosít.

Az utánpótlás kategóriákban lehetőség volt a kezdő rutintalan versenyzők indítására, a magasabb korcsoportokban pedig lehetőség nyílt a felnevezésekre, így a felkészültebbek a következő korosztályban is kipróbálhatták magukat.

Az ország minden részéről szép számú nevezés érkezett. 27 csapat 212 fő versenyzője vetélkedett egymással egyéni formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban. A rendezvény színvonalas és sikeres megrendezéséért 26 minősített bíró és 28 a rendezvényen foglalatoskodó segítő gondoskodott.

Az esemény nívóját a magyar JKA karate válogatott keret szereplése emelte.

A színvonalas rendezvény hagyományosan Sárváron a Nádasdy Tamás Általános Iskola sportcsarnokában zajlott. A program 10 órakor az ünnepélyes megnyitóval kezdődött. A támogatók felsorolása és a Himnusz után Máhr Tivadar Úr, Sárvár Város alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd Krepsz János Úr, a Magyar JKA Karate Szövetség Elnöke mondott beszédet. A megnyitó végén Schneider László Úr a Magyar JKA Karate Szövetség Ügyvezetője és a verseny főbírája „hivatalos karatés módon” nyitotta meg a versenyt.

A mérkőzések 3 küzdőtéren folytak, 12 korcsoportban nemenként és versenyszámonként. A JKA versenyeken az életszerű Ippon Shobu (egy döntő találatig) szabályrendszert alkalmazzák, ezért Sárváron is ennek jegyében zajlottak a küzdelmek. Az eredményhirdetés és a díjak átadása folyamatosan zajlott, a terem e célra kialakított részében.

A verseny fő támogatója SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA volt. Az eredményes megrendezést támogatásával segítette a SÁRVÁRI SECURITY SERVICE KFT, PBA BIZTOSÍTÁSI ALKUSZ KFT, S. SERVICE KFT és az ELENDER COMPUTER SÁRVÁR.

A rendezvényt külön díjak felajánlásával színesítették a VAS MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT, az ÉDES MOSOLY ÉDESSÉGBOLT, a SÁRVÁRI GYÓGY- és WELLNESS FÜRDŐés a LAFUMA HUNGÁRIA KFT.

A verseny munkálataiban és rendezésében jelentős segítséget nyújtott a PIRAMIS INGATLANKÖZVETÍTŐKRAJCÁR PACK, a TINÓDI FOGADÓ és a SÁRVÁRI HÍRADÓ.

A rendezvény este 8 óra körül zárult az összesített csapatverseny díj átadásával, amelyet a TTC YAMA csapata nyert.. A résztvevők és a Szövetség tisztségviselői elégedetten szóltak a versenyről és biztosították a szervezőket a jövő évi részvételükről és támogatásukról.

Egyesületünk, a Sárvári Shotokan Karate Egyesület 7 főt nevezett a versenyre. Ki csapatunkból Mesics Bertalan már rutinos versenyzőnek számított és Gulyás Ferenc is rendelkezett már verseny tapasztalattal.

Az utánpótlás kategóriában 5 fő debütált. A célt, hogy szokták a légkört és rutint szerezzenek elérték, mindnyájan hiba nélkül ügyesen szerepeltek. Egyikük, Kozák Máté kiváló eredményeket ért el, hiszen mindkét versenyszámban győzött.

Egyesületünkből Pete Ferenc Úr versenybíróként debütált.

Sárvári vonatkozású eredmények korcsoportonként:

III. kcs: utánpótlás Fiú KATA

2. Gulyás Ferenc Sárvári SKE

IV. kcs: utánpótlás Fiú KATA

1. Kozák Máté Sárvári SKE

IV. kcs: utánpótlás Fiú KUMITE

1. Kozák Máté Sárvári SKE

V. kcs: Fiú KATA

4. Mesics Bertalan Sárvári SK

Egyesületünk kis csapata az érem táblázaton az előkelő 12. helyet foglalta el.

Kilin Kende, Csapó Bence, Kozák Bence, Németh Zoltán

Első versenyükön szerepeltek és tisztesen helytálltak rutinosabb ellenfeleikkel szemben. Hiba nélkül, sokszor döntetlenre hozva jól versenyeztek, teljesítve az edzői elvárásokat.

Gulyás Ferenc

KATA – a selejtező körben 3:1 aránnyal győzött, majd a döntőben 5 tized hátránnyal a 2. helyen végzett. KUMITE – kötött formai küzdelemben a selejtezőben 4:0 zászlóaránnyal győzött. Az elődöntőbe jutásért 0:4-el alulmaradt ellenfelével szemben, így búcsúzott a további küzdelmektől.

Kozák Máté

Kezdőként debütálva kiválóan versenyzett, 2 arany érmével felülmúlva az edző elvárásokat. KATA – a döntőben 3 tizeddel megelőzve a 2. helyezettet győzött. KUMITE – kötött formai küzdelemben a selejtezőben 4:0 zászlóaránnyal győzött. A döntőben 3:1-el verte ellenfelét és állhatott a dobogó legfelső fokára.

Mesics Bertalan

KATA – a selejtező körben másodikként került a 4-es döntőbe, ahol pontozással 3 tizeddel lemaradva az éremről a 4. helyen végzett.

Németh Róbert edző:

A verseny nagyon jól sikerült, minden megfelelően és rugalmasan működött. Megtiszteltetés, hogy ismét ilyen sokan érkeztek hozzánk és külön öröm, hogy a tavalyinál közel 40 fővel többen, ez rendezvényünk színvonalát dicséri.

Külön köszönet támogatóinknak és a különdíjak felajánlóinak, melyek egy kis pluszt adnak és ezért még szívesebben versenyeznek nálunk.

Kezdő versenyzőink teljesítették elvárásaimat, megfelelően helytálltak, egy közülük túlteljesítve azt kétszer nyert is. Kiváló viadalon vagyunk túl, ahol megfelelően gyakorolhattuk az edzéseken tanultakat.

Az újak verseny rutint szerezhettek, a haladók pedig erősíthették azt..Szép eredmények születtek, melyek biztatóak az idei versenyszezonra. A következő esemény Törökbálinton lesz majd, amely a Magyar JKA Karate Szövetség Stílus Országos Bajnoksága.