Nemzetközi Oviolimpia 2013

2013. április 26-án a Sárvári Sportnap 2013 elnevezésű rendezvény sorozat programjaként került megrendezésre a Nemzetközi Oviolimpia.

Az eseményt a Petőfi úti Vöröskereszt Bázisóvoda rendezte, vezetője Stieber Józsefné kezdeményezésére.

A Sárváron 2005 óta megrendezett verseny már 2 éve nemzetközivé vált. Ezúttal Sárvár cseh és osztrák testvérvárosából, Uherské Hradistéből illetve Sonntagbergből érkeztek csapatok.

Magyarországról a budapesti Szivárvány testvéróvoda képviselői vettek részt. Az esemény rangját neves sportolók jelenléte növelte: Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető, Hatos Gábor olimpiai bronzérmes birkózó. A megnyitón Sárvár szülötte dr. Hegedüs Csaba (100. magyar olimpiai aranyérem tulajdonosa) beszélt nekik a rendszeres mozgás fontosságáról.

A sport propagálása és a program színesítése végett Egyesületünk is felkérést kapott egy rövid karate bemutató megtartására. A bemutató csapatban azok a gyerekek szerepeltek, akik ovis korukban a Petőfi úti Óvodába jártak.

A bemutató az ovisok olimpiai versenyszámai után és az eredményhirdetés között zajlott. A kis csapat jól szerepelt. A rendelkezésre álló 15 percben ízelítőt adtak a karate mozgásanyagából, az alap technikákból, a formagyakorlatokból illetve azok értelmezéséből és a küzdelmekből.

Köszönjük a lehetőséget!