SÁRVÁRI SHOTOKAN KARATE EGYESÜLET NYÁRI ÉS ŐSZI ESEMÉNYEI

BUDAPEST GASSHUKU NEMZETKÖZI EDZŐTÁBOR

A Magyar JKA Karate Szövetség ismét július közepén rendezte meg hagyományosnak mondható nemzetközi edzőtáborát, a Budapest Gasshuku-t. A kurzust idén SAWADA Kazuhiro és Kurihara Kazuaki mesterek vezették. Egyesületünkből 3 fő vett részt a táboron.

A program 7 edzésből állt, a tréningek Budapesten a Sportmax2 korszerű sportcsarnokában zajlottak. Idén is tematikusan felépített edzéseken gyakorolhattuk a karate technikákat, a formagyakorlatokat és a küzdelmi elemeket.

Az övvizsgázók felkészülését segítve érintettük a vizsgán bemutatandó technikákat és csoportokban gyakoroltuk a vonatkozó formagyakorlatokat. A tábor harmadik napján a felkészült jelentkezők övvizsgát tehettek.

Egyesületünkből Pete Ferenc 2.DAN övfokozatot szerzett.

Az eseményt szombat este hangulatos bankett zárta a sikeres vizsgaeredmények kihirdetésével.

SSKE EDZŐTÁBORI BESZÁMOLÓ

Egyesületünk idén is a Magyar Tenger partján tartotta hagyományosnak mondható edzőtáborát. Augusztus első hetében Révfülöpre költöztünk, hogy eltöltsünk egy kellemes és mozgalmasnak ígérkező hetet.

A napi 2 edzés és a köztes sport programok próbára tették a résztvevőket. A reggelek hangulatos Balaton parti futással indultak, majd könnyed küzdelmi gyakorlatok után kondicionális erősítés következett. A késő délutáni edzéseken a „vaslovas” formagyakorlatok elsajátítása és gyakorlása illetve a lépcső jótékony hatása megfelelő edzést jelentett az alsó végtagoknak.

A lift utáni sóvárgás közben a karatékák szoros barátságot köthettek egy új erősítésre szolgáló szerrel, a KETTLEBELL-el. Gyakorolhattak, lakhattak és ismerkedhettek vele. ☺ A karatéhoz fontos dinamikus mozgást elősegítő gyakorlatok hozzájárultak a megfelelő izomzat kialakításához.

Az időjárás egész héten kegyes volt hozzánk, így az összes tervezett programot sikerült megvalósítani. Többször strandoltunk és sokszor megmártóztunk a Balcsi vizében. A hét derekán a jelentkezők sikeres övvizsgát tettek, ezzel bizonyítva felkészültségüket.

Az edzések közötti időt sport és szabadidő programok tették tartalmassá. A tűző napon foci meccseken égettük magunkat, de nem feltétlenül a játéktudást illetően.

Egyik délelőtt izgalmas számháború tört ki, melynek hangulata még az idősebbeket is részvételre sarkallta. A „pihenő napon” is jól elfáradtunk a révfülöpi kilátó meghódításával. Közben persze a helyi adottságok kiaknázása végett megkóstoltuk a hegy levét is, gondosan ügyelve a korhatárra.

A tábor utolsó estéjén lezajlott a várva várt vízi edzés is, amely mindig nagy élményt jelent kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A strand „civil” látogatói is szemtanúi lehettek vízi tréningünknek. Az este tábortűzzel zárult, melynek parazsán szalonnasütéssel próbálkoztunk. Itt kihirdetésre kerültek az övvizsga eredmények, majd víz áztatta öveink „simogatásával” felavattuk az arra érdemeseket. Másnap délelőtt „tábort bontottunk” és hazaindultunk.

Összességében ismét egy jó hangulatú és szakmailag is megfelelő táboron vagyunk túl. A Karate gyakorlása és az új formagyakorlatok illetve a KETTLEBELL használata mellett megismertük a környék nevezetességeit és egy kellemes hetet töltöttünk el csapattagjaink társaságában. Erősödött a csapatszellem, új ismeretségek születtek és barátságok kötődtek.

ŐSZI VERSENYSZEZON

Szeptember 19-én kezdetét vette az őszi versenyszezon. Táplánszentkereszten nyolcadik alkalommal került megrendezésre az Atarashii Kupa nyílt Ippon Shobu Karate Országos Bajnokság. A verseny célja az országos bajnoki címek eldöntése és az utánpótlás versenyeztetése volt.

Az ország egész területéről érkeztek versenyzők: 24 egyesület 140 karatékája nevezett. Versenyzői csapatunk 5 fővel vett részt a viadalon.

Auer Péter, Csapó Bence és Kilin Kende utánpótlás kategóriában indultak egyéni formagyakorlat és küzdelem kategóriákban.
Közülük Csapó Bence kötött küzdelemben a 2. helyen végzett, a többiek a selejtezők során kiestek.

A haladó kategóriákban Gulyás Ferenc és Kozák Bence képviselte egyesületünket. Mindketten a selejtezők során búcsúztak, így nem sikerült a dobóra jutniuk.

TAGFELVÉTEL

EGYESÜLETÜNK VÁRJA ÚJ TAGOK JELENTKEZÉSÉT ISKOLÁS KORTÓL.

Igény esetén felnőttek részére is tudunk edzéslehetőséget biztosítani. Az edzőteremben felszerelt kondi terem is működik, a karatékák és szüleik számára.

ELÉRHETŐSÉG ÉS INFORMÁCIÓK
06-70-383-2025
www.sarvarkarate.hu