XIV. Ippon Shobu Karate Diákolimpia

Április 22-én Budapest adott otthont a rangos eseménynek, ahol a nappali tagozaton tanuló karatés diákok számára nyílt lehetőség a megmérettetésre. A versenyre 50 egyesület 361 versenyzője 594 nevezést adott le egyéni formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban. A résztvevők nem csak egyesületüket és lakóhelyüket, hanem iskolájukat is képviselték.

 

A mérkőzések négy küzdőtéren zajlottak 34 minősített bíró közreműködésével.

A verseny délelőtt 10 órakor kezdődött az ünnepélyes megnyitóval. A viadal a legkisebb korosztályok „csatáival” indult és éves korcsoport bontásokban folyt tovább. A díjátadás folyamatosan zajlott az e célra leválasztott területen. A versenyt a város első emberei és a résztvevő stílusszövetségek vezetői mellett a Magyar Karate Szakszövetség elnöke Dr. Mészáros János Úr is megtisztelte.

Egyesületünkből 3 versenyző indult iskoláik képviseletében.

Gulyás Ferenc – Nádasdy Tamás Általános Iskola (Sárvár) 

Czöndör Dániel   -   Gárdonyi Géza Általános Iskola (Sárvár)

Csapó Bence   -   Iváni Általános Iskola (Iván)

Kis csapatunk tagjai haladó kategóriában versenyeztek. Sajnos balszerencsés sorsolás folytán mindhárman a csoportok favoritjaival kezdtek, akik később meg is nyerték a versenyszámokat. Versenyzőink minden tőlük telhetőt megtettek a továbbjutás érdekében, de nem sikerült győzniük jóval magasabb övfokozatú ellenfeleikkel szemben.