XV. Sárvár Kupa - Beszámoló

2016. március 12-én lezajlott Sárváron a XV. Sárvár Kupa Országos Karate Bajnokság!

A rangos eseményt a Sárvári Shotokan Karate Egyesület rendezte a Magyar JKA Karate Szövetségmegbízásából.

A helyiek idén kettős jubileumot ünnepelnek, hiszen az Egyesület 20 éve alakult és ez már a 15. verseny.

A Sárvár Kupa a versenyzők számára a tavaszi felkészülésbe illő állomás, az év első hazai versenye, mely színvonala alapján megfelelő gyakorlási és megmérettetési lehetőséget biztosít. Az utánpótlás kategóriákban lehetőség volt a kezdő rutintalan versenyzők indítására, a magasabb korcsoportokban pedig lehetőség nyílt a felnevezésekre, így a felkészültebbek a következő korosztályban is kipróbálhatták magukat.

  Az ország minden részéről szép számú nevezés érkezett. 27 csapat 166 versenyzője vetélkedett egymással egyéni formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban. A rendezvény színvonalas és sikeres megrendezéséért 27 minősített bíró és 25 a rendezvényen foglalatoskodó segítő gondoskodott. Az esemény nívóját a magyar JKA karate válogatott keret szereplése emelte.

A színvonalas rendezvény hagyományosan Sárváron a Nádasdy Tamás Általános Iskola sportcsarnokában zajlott. A program délelőtt az ünnepélyes megnyitóval kezdődött. A támogatók felsorolása és a Himnusz után Kondora István Úr, Sárvár Város polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd Krepsz János Úr, a Magyar JKA Karate Szövetség Elnöke mondott beszédet. A megnyitó végén Schneider László Úr a Magyar JKA Karate Szövetség Ügyvezetője és a verseny főbírája „hivatalos karatés módon” nyitotta meg a versenyt.  

   A mérkőzések 3 küzdőtéren folytak, 12 korcsoportban nemenként és versenyszámonként. A JKA versenyeken az életszerű Ippon Shobu (egy döntő találatig) szabályrendszert alkalmazzák, ezért Sárváron is ennek jegyében zajlottak a küzdelmek. Az eredményhirdetés és a díjak átadása folyamatosan zajlott, a terem e célra kialakított részében.

A verseny fő támogatója SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA volt. Az eredményes megrendezést támogatásával segítette a VAS MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT, a PETECOM TV+INTERNET, az S-GROUP KFT, a SÁRVÁR-HÁZ, a HORVÁTH-VAS KFT, a MOZAIK BOLT, a PBA PRAEVENTIO KFT és az ELENDER COMPUTER SÁRVÁR.
A rendezvényt külön díjak felajánlásával színesítették még az ÉDES MOSOLY ÉDESSÉGBOLT és a SÁRVÁRI GYÓGY- és WELLNESS FÜRDŐ.

A verseny munkálataiban és rendezésében jelentős segítséget nyújtott a PIRAMIS INGATLANKÖZVETÍTŐ, a KRAJCÁR PACK, a TINÓDI FOGADÓ és a SÁRVÁRI HÍRLAP.

A rendezvény este 7 óra körül zárult az összesített csapatverseny díj átadásával, amelyet a YAMA SE csapata nyert..

A résztvevők és a Szövetség tisztségviselői elégedetten szóltak a versenyről és biztosították a szervezőket a jövő évi részvételükről és támogatásukról.

 A sárvári csapat 3 fővel nevezett a versenyre: Auer Péter és Csapó Bence utánpótlás, míg Gulyás Ferenc haladó kategóriában indultak.

Hazai vonatkozású eredmények:

III. kcs: utánpótlás Fiú KATA

  2.    Csapó Bence Sárvári SKE

III. kcs: utánpótlás Fiú KUMITE

  3.    Auer Péter Sárvári SKE

  3.   Csapó Bence Sárvári SKE