XVI. Sárvár Kupa Országos Karate Bajnokság - Beszámoló

2017. március 11-én lezajlott Sárváron a XVI. Sárvár Kupa Országos Karate Bajnokság!

A rangos eseményt a Sárvári Shotokan Karate Egyesület rendezte a Magyar JKA Karate Szövetség megbízásából. Az idei már a 16. verseny, amely mutatatja a rendezvény rangját és igazolja létjogosultságát. A Sárvár Kupa a versenyzők számára a tavaszi felkészülésbe remekül illeszkedő állomás, amely színvonala, szerkezete és népes mezőnye alapján megfelelő gyakorlási és megmérettetési lehetőséget biztosít. Az utánpótlás kategóriákban lehetőség van a kezdő rutintalan versenyzők indítására. A magasabb korcsoportokban engedélyezettek voltak a felnevezések, így a felkészültebbek a következő korosztályban is kipróbálhatták magukat.

Az ország minden részéről szép számú nevezés érkezett. 25 csapat 180 versenyzője vetélkedett egymással egyéni formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban. A rendezvény színvonalas és sikeres megrendezéséért 25 minősített bíró és 25 a rendezvényen foglalatoskodó segítő gondoskodott. Az esemény nívóját a magyar JKA karate válogatott keret szereplése emelte.

A színvonalas rendezvény hagyományosan Sárváron a Nádasdy Tamás Általános Iskola sportcsarnokában zajlott. A program reggel 8.15-kor kezdődött az érkező csapatok fogadásával és regisztrációjukkal. Ezt követően a sárvári Kanona Band zenekar rövid koncertjét hallhatták az egybegyűltek. Az ünnepélyes megnyitó 10 órakor kezdődött. A díszvendégek és a közreműködők bemutatása és köszöntése után a támogatók felsorolása következett. Az említett zenekar által eljátszott Himnusz után Kondora István Úr, Sárvár Város polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd a Vas megyei Közgyűlés képviseletében Kondora Bálint Úr üdvözölte a hallgatóságot. szakmai részről Krepsz János Úr, a Magyar JKA Karate Szövetség Elnöke mondott beszédet. A megnyitó végén Schneider László Úr a verseny főbírája „hivatalos karatés módon” megnyitotta a versenyt.

A mérkőzések 3 küzdőtéren folytak, 12 korcsoportban nemenként és versenyszámonként. A JKA versenyeken az életszerű Ippon Shobu (egy döntő találatig) szabályrendszert alkalmazzák, ezért Sárváron is ennek jegyében zajlottak a küzdelmek. Az eredményhirdetés és a díjak átadása folyamatosan zajlott, a terem e célra kialakított részében.

A verseny fő támogatója SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA volt.

Az eredményes megrendezést támogatásával segítette a PETECOM, az S-GROUP KFT, a SÁRVÁR-HÁZ, a HORVÁTH-VAS KFT, a SÁRVÁRI COOP-TRAFIK BT, a MOZAIK BOLT, a PBA PRAEVENTIO KFT és az ELENDER COMPUTER SÁRVÁR.

A rendezvényt külön díjak felajánlásával színesítették még a VAS MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT, az ÉDES MOSOLY ÉDESSÉGBOLT és a SÁRVÁRI GYÓGY- és WELLNESS FÜRDŐ.

A versenyt szolgáltatásaikkal segítették még TROMBITÁS ÁDÁM FOTÓS, a PIRAMIS INGATLANKÖZVETÍTŐ, a KRAJCÁR PACK, a TINÓDI FOGADÓ és a SÁRVÁRI HÍRLAP.

Eseményünket munkájával megtisztelte és támogatta a www.vaskarika.hu fotósa is.
Képei az alábbi linken tekinthetőek meg:  http://vaskarika.hu/galeria/kepek/5654/XVI._Sarvar_Kupa/
 

A rendezvény este 6 óra körül zárult az összesített csapatverseny díj átadásával, amelyet idén is a törökbálinti YAMA SE csapata nyert..

A résztvevők és a Szövetség tisztségviselői elégedetten szóltak a versenyről és biztosították a szervezőket a jövő évi részvételükről és támogatásukról.

A sárvári csapat 3 fővel nevezett a versenyre, mindannyian haladó kategóriában indultak:

Gulyás Ferenc, Czöndör Dániel, Csapó Bence.

Hazai vonatkozású eredmények:

III. kcs. Fiú KATA

8-16.hely Csapó Bence

III. kcs. Fiú KUMITE

5-8..hely Csapó Bence

IV. kcs. Fiú KATA

5-8. hely Gulyás Ferenc

8-16. hely Czöndör Dániel

Csapó Bence és Czöndör Dániel övfokozatuk alapján ezen a versenyen debütáltak a haladó kategóriákban.

Érem szerzés céljából így nehéz dolguk volt, hiszen bármilyen magas fokozatú ellenféllel is találkozhattak, míg ők a kategória legkisebb övfokozatával bírtak. Óriási teljesítmény kellett volna, hogy a dobogó közelébe kerüljenek, nem is sikerült. Bence a későbbi 2.helyezettől kapott ki. Viszont edzői szemmel nézve jó teljesítményt nyújtottak, így jó alap van a folytatásra.

Gulyás Ferenc tavaly került át a haladók közé, így most valamivel több eséllyel indult neki a forma gyakorlatoknak. Ennek megfelelően magabiztosan jutott a legjobb 8 közé, ahol a szintén magasabb fokozatú későbbi 3. helyezett búcsúztatta. Edzői szemmel nézve remekül helytállt, megfelelve a felkészültségének. Ezt az is bizonyítja, hogy még a nála magasabb ellenféllel szemben is szerzett egy zászló pontot.

Összegezve jó úton haladunk, de még az út elején tartunk és sok a teendőnk. A mutatott teljesítmények biztatóak a jövőre nézve és reményeink szerint további versenyzőkkel bővülhet kis csapatunk.