XVII. Sárvár Kupa Országos Karate Verseny!

2018. március 17-én lezajlott Sárváron a XVII. Sárvár Kupa Országos Karate Verseny!

A rangos eseményt a Sárvári Shotokan Karate Egyesület rendezte a Magyar JKA Karate Szövetség megbízásából. Az idei már a 17. verseny, amely mutatatja a rendezvény rangját és igazolja létjogosultságát. A Sárvár Kupa a versenyzők számára a tavaszi felkészülésbe remekül illeszkedő állomás, amely színvonala, szerkezete és népes mezőnye alapján megfelelő gyakorlási és megmérettetési lehetőséget biztosít. Az utánpótlás kategóriákban lehetőség van a kezdő rutintalan versenyzők indítására. A magasabb korcsoportokban engedélyezettek voltak a felnevezések, így a felkészültebbek a következő korosztályban is kipróbálhatták magukat.

Az ország minden részéről szép számú nevezés érkezett. 23 csapat közel 160 versenyzője vetélkedett egymással egyéni formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban. A rendezvény színvonalas és sikeres megrendezéséért 26 minősített bíró és 25 a rendezvényen foglalatoskodó segítő gondoskodott. Az esemény nívóját a magyar JKA karate válogatott keret szereplése emelte.

A színvonalas rendezvény hagyományosan Sárváron a Nádasdy Tamás Általános Iskola sportcsarnokában zajlott. A program reggel 8.15-kor kezdődött az érkező csapatok fogadásával és regisztrációjukkal. Az ünnepélyes megnyitó 10 órakor kezdődött. A díszvendégek és a közreműködők bemutatása és köszöntése után a támogatók felsorolása következett. A Nádiverebek Együttes vezetője Schuller Henriette közreműködésével az egybegyűltek elénekelték a Magyar Himnuszt.  Elsőként Máhr Tivadar Úr, Sárvár Város alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd szakmai részről Siliga Péter Úr, a Magyar JKA Karate Szövetség Elnöke mondott beszédet. A megnyitó végén Schneider László Úr a verseny főbírája „hivatalos karatés módon” megnyitotta a versenyt.

  A mérkőzések 3 küzdőtéren folytak, 12 korcsoportban nemenként és versenyszámonként. A JKA versenyeken az életszerű Ippon Shobu (egy döntő találatig) szabályrendszert alkalmazzák, ezért Sárváron is ennek jegyében zajlottak a küzdelmek. Az eredményhirdetés és a díjak átadása folyamatosan zajlott, a terem e célra kialakított részében.

A verseny fő támogatója SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA volt.

Az eredményes megrendezést támogatásával segítette a PETECOM, az S-GROUP ZRT, a SÁRVÁR-HÁZ, a HORVÁTH-VAS KFT, a KERTVÁROSI TRAFIK, a TAR CSAVAR-CSAPÁGY KFT., a MOZAIK BOLT, a SÁVILL VILLAMOSSÁGI SZAKÜZLET, az INSURA BIZTOSÍTÁSOK és az ELENDER COMPUTER SÁRVÁR.

A rendezvényt külön díjak felajánlásával színesítették még a VAS MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT, az ÉDES MOSOLY ÉDESSÉGBOLT, a SÁRVÁRI GYÓGY- és WELLNESS FÜRDŐ, a SWEET-MIX ÉDESSÉG NAGYKERESKEDÉS és a NÁDASDY VENDÉGLŐ.

A versenyt szolgáltatásaikkal segítették még a SÁRVÁR TÁRSASHÁZÉPÍTŐ KFT., a KRAJCÁR PACK, a VASKARIKA:HU és a TINÓDI FOGADÓ.

A rendezvény este fél 6 óra körül zárult az összesített csapatverseny díj átadásával, amelyet idén is a törökbálinti YAMA SE csapata nyert..

A résztvevők és a Szövetség tisztségviselői elégedetten szóltak a versenyről és biztosították a szervezőket a jövő évi részvételükről és támogatásukról.

A sárvári csapat 4 fővel nevezett a versenyre, mindannyian haladó kategóriában indultak: 

Gulyás Ferenc, Czöndör Dániel, Csapó Bence, Mesics Bertalan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hazai vonatkozású eredmények:

IV. kcs. Fiú KATA    

5-8. hely        Czöndör Dániel

8-16.hely        Csapó Bence    

V. kcs. Fiú KATA

3. hely        Gulyás Ferenc

Kadet kcs. Fiú KATA

5-8. hely        Gulyás Ferenc

Junior. kcs. Fiú KATA

5-8. hely        Mesics Bertalan

Felnőtt kcs. Fiú KATA

5-8. hely        Mesics Bertalan

 

Csapó Bence

A selejtezők során a legjobb 16 között esett ki 1:3 zászlóaránnyal.

Czöndör Dániel

Az első selejtező körben 4:0 zászlóaránnyal jutott a legjobb 8 közé, de ott 1:3-al alulmaradt a későbbi 4. helyezett ellen.

Gulyás Ferenc

Korcsoportjában az első pontozásos körben negyedikként jutott a legjobb 4 közé. A döntőben 3 tizeddel lemaradva a 2. helyezettől a bronzérmet szerzett.

A nagyobb korcsoportba történő felnevezéssel a kadeteknél is kipróbálta magát. A bemérkőző körben 4:0 arányban győzött. A legjobb 8 között esett ki.

Mesics Bertalan

Hosszabb kihagyás után visszatérve újra kipróbálta magát verseny körülmények között. Korcsoportjában az első pontozásos körben az ötödik helyen végzett, így 2 tized ponttal maradt le a döntőről. A nagyobb korcsoportba történő felnevezéssel a felnőttek között is indult, de itt sem sikerült a döntőbe jutnia.

Összegezve

A verseny hasznos volt a felkészültség ellenőrzésére és a hibák feltárására. A mutatott teljesítmények biztatóak a jövőre nézve és reményeink szerint további versenyzőkkel bővülhet majd csapatunk.