Sárvári Shotokan Karate Egyesület

Rólunk

Egyesületünk, a Sárvári Shotokan Karate Egyesület 1996 óta működik. Megalapítója és vezetője Németh Róbert 5. Dan-os JKA mester.

 

Célunk a tradícionális japán shotokan karate gyakorlásával a tagok képességeinek fejlesztése és önvédelmi képzése. Az edzések segítík az egészséges életmódra nevelést és megismertetik a keleti kultúrát.

 

A Magyar JKA Karate Szövetségen keresztül tagja vagyunk JKA (Japan Karate Association) világszervezetnek. Jelenleg több mint 50 tagunk van mindenfajta korosztályokban.

 

Versenyzői csapatunk rendszeresen indul országos versenyeken. 2005-től nemzetközi porondra is kiléptünk. Több versenyzőnk bekerült a MJKAKSZ válogatott keretébe és közülük többen kíváló eredményeket értek el. A felnőtt és korosztályos stílus EB-ken is sikerült aranyérmet szereznünk.

 

Sárvár Kupa néven versenysorozatot indítottunk, amely minden évben sikeresen lezajlik. Az ippon shobu szabályrendszerben nem és korcsoportos bontásban zajló viadal minden korosztály számára kiváló megmérettetést és gyakorlást biztosít, haladó és utánpótlás kategóriában is.

 

Kiemelt feladatunknak  tekintjüka az utánpótlás nevelést., Fontos, hogy minél több gyermek sportoljon és fejlessze testi és szellemi képességeit. Edzéseinkenkiemelten fontos az önfegyelem, koncentrálóképesség, kitartás és önismeret fejlesztése. A rendszeres gyakorlás során tagjaink megtanulják megvédeni magukat az esetleges fizikai erőszak ellen.

 

Ennek eléréséhez a karate, mint harcművészet és mint önvédelmi rendszer az egyik legtökéletesebb módszer.

 

Edzéseink mellett  szövetségünk rendezvényein is lehetőség van a szakmai továbbképzésre. 

 

Minden évben megrendezzük nyári edzőtáborunkat az ország más-más tájain. Ezen nem csak karatékáink, hanem családtagjaik is részt vesznek, így remek közösség is kovácsolódik.

 

A csapatszellemet a karate edzéseken kívűli fakultatív eseményeink is erősítik.

 

 

Kiemelt támogató

Támogatóink